maanantai 22. kesäkuuta 2015

Suklainen juustokakkupiirakka - Chocolate cheesecakepie

Hei,

juhannusherkkuna meillä oli viime vuosista poiketen jotain suklaista - nimittäin suklaista juustokakkupiirakkaa. Tässä on juustokakulle tyypillinen sisus (mutta siis ilman liivatetta) ja suklainen pohja ja päällinen. Päällistä voi muovata mielensä mukaan lisäämällä erimakuista suklaata tai vaikka pähkinöitä. Ei kun herkuttelemaan! :-)

Resepti

Taikina
3,8 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
140 g voita
1,6 dl sokeria
1 muna

Täyte
125 g voita
1,8 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 munaa
375 g maitorahkaa
0,5 dl kermaa
0,5 rkl perunajauhoja

  • Taikina: Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää joukkoon voi, sokeri ja muna ja sekoita ainekset sähkövatkaimen taikinakoukulla, Nypi sitten taikina nopeasti murusiksi.
  • Levitä kolme neljännestä taikinasta voidellulle uunivuoalle ja painele pohja ja reunat tiiviiksi, jotta syntyy 5 cm korkea reuna. Loppu  murotaikina käytetään myöhemmin.
  • Täyte: Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita sitten joukkoon munat yksitellen, lisää joukkoon rahka, kerma ja perunajauhot ja sekoita kaikki tasaiseksi.
  • Levitä rahkaseos muropohjalle ja tasoita. Sekoita lopun murotaikinan sekaan rouhittua suklaata ja pähkinöitä, nypi taikina murusiksi ja ripottele rahkaseoksen päälle.
  • Paista piirakkaa 170 asteessa noin 75 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota varovasti. Hunnuta päälle vielä tomusokeria koristeeksi.

The recipe 

The dough
3,8 dl wheat flour
2 tsp baking powder
3 tbsp cocoa powder
140 g butter
1,6 dl sugar
1 egg

The filling
125 g butter
1,8 dl sugar
1,5 tsp vanilla sugar
2 eggs
375 g quark
0,5 dl cream
0,5 tbsp potato flour                                                                    

+ chocolate or nuts

  • The dough: Mix flour, baking powder and cocoa powder together. Add butter, sugar and egg and mix with mixer's "doughhooks". 
  • Grease casserole. Spread 3/4 of dough to the casserole. Press the dough tighhtly. The rest of dough will be the topping.
  • Spread the filling on the dough bottom. Mix chocolate and/or nuts with the rest of dough and sprinkle to the top.
  • Bake the pie at 170 degrees/338F for 75 minutes. Let cool.                                                   

                                              

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka! :) Minkä kokoista vuokaa käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja anteeksi,huomasin kommenttisi vasta nyt! Kiitos :) Tein piirakan pieneen lasagneavuokaan. Mitä paksumman pohjan haluaa,sitä pienempää vuokaa kannattaa käyttää.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista